Voorbereiden op een newbornfotoshoot

Hoe bereid je jezelf, je partner en de baby voor op een newbornshoot?

Wanneer er een newbornfotoshoot gepland staat kan het fijn zijn je alvast in te lezen in de voorbereidingen die je kunt treffen om de fotoshoot comfortabel te laten verlopen. In deze blog deel ik daarom graag alles over hoe je jezelf, je partner en jullie pasgeboren baby kunt voorbereiden op de newborn shoot.

1. Verwarm het huis.

Een baby vindt het – net als wij – prettig om warmte te ervaren. Tijdens een newbornfotoshoot kan het zijn dat het wat frisser is, bijvoorbeeld omdat het buiten koud is of juist erg warm, waardoor binnen de airco aan heeft gestaan. Zet de verwarming daarom aan en stel deze af op de kleding die jullie newborn draagt tijdens de fotoshoot. 

2. Kleed de baby aan met neutrale kleuren.

De foto’s komen het best tot zijn recht als de baby kleding draagt met neutrale kleuren en zonder prints. Kies het liefst voor aardetinten. Willen jullie zelf ook op de foto met jullie newborn? Kleed jou en je partner dan aan in dezelfde kleurtinten als jullie baby zodat de kleding matcht.

3. Zet de radio of tv (of white noise) zachtjes aan.

Om te voorkomen dat de baby zich onprettig voelt als het even helemaal stil is, kan het fijn zijn om de radio zachtjes aan te zetten. Hebben jullie ‘s nachts white noise aanstaan of een ander soort geluid dat de baby herkent en als prettig ervaart? Zet deze dan ook zachtjes aan tijdens de fotoshoot voor een comfortabel gevoel.

4. Zoek wat attributen bij elkaar.

Mochten jullie attributen hebben die kenmerkend zijn voor de baby (zoals een mutsje) is het fantastisch om deze mee te nemen in de foto’s. Dit is voor jullie als ouders later een herinnering wanneer jullie de foto’s terugkijken, maar het mutsje al weg is. 

Denk naast een mutsje ook aan attributen als een hoed, een deken, een knuffel, een specifiek rompertje, de echo’s van de zwangerschap, een mandje of de wieg.

5. Voorbereiden mag – maar hoeft niet.

Doe vooral niks anders dan normaal – het is gewoon een normale dag, net als alle andere dagen.

Om het voor de baby en jullie zo comfortabel mogelijk te maken raad ik jullie aan vooral niks anders te doen dan normaal. Voorbereiden op de newborn shoot is goed, maar maak je vooral niet te druk. Baby’s zijn gewend aan routines – mensen trouwens ook – en dit doorbreken brengt onrust met zich mee. Onrust zorgt weer voor spanning en dit maakt het niet prettiger voor de baby. Doe dus alles hetzelfde als normaal, schroom niet om jullie behoeften aan te geven! Laat het altijd weten als het tijd is voor een flesje, slaapje of iets anders.

6. Maak je geen zorgen en blijf ontspannen.

Als de baby gaat huilen is dat oké!

Inmiddels weet ik dat een algemene angst is dat de baby gaat huilen tijdens de newbornshoot. Wat als het daarom niet lukt? Allereerst is het belangrijk dat jullie als ouders ontspannen blijven om ervoor te zorgen dat de baby zo min mogelijk spanning ervaart. Mocht het dan toch gebeuren dat de baby tijdens de fotoshoot gaat huilen, is dit helemaal geen probleem. We wachten rustig tot het huilen stopt. Gebeurt dit niet, dan zoeken we samen een andere oplossing.

Het is goed om je als ouder te realiseren dat we tijdens de newbornfotoshoot alle tijd hebben en dat niks moet. Jullie zijn de ouders en beslissen wat er wel en niet gebeurt, ik leg alle mooie momenten vast. Er is geen haast, geen stress en we maken er een fijne ochtend of middag van.

Heb je een vraag over het voorbereiden op de newborn shoot? Stel deze gerust.

Willen jullie een newbornsfotoshoot voor thuis plannen? Leuk! Dat kan. Neem contact met mij op voor meer informatie en het plannen van een datum. Hebben jullie liever eerst een vrijblijvende kennismaking? Ook dit is geen probleem. 

Liefs, 

Larissa

Chat openen
Newbornshoot plannen
Scan de code
🔔 Hoi! Stuur mij nu een bericht om een datum af te spreken voor jouw newbornshoot! Heb je een vraag? Ook dan kun je natuurlijk altijd een berichtje sturen!